22 D'OCTUBRE. PROGRAMACIÓ MES DEL PATRIMONI CULTURAL DE RAJADELL

Dimecres, 12 d’octubre de 2022

Seguint la programació del mes del patrimoni cultural de Rajadell, us informem dels actes que es duran a terme el proper dissabte 22 d'octubre.

- VI Jornades d'arqueologia a la Catalunya Central

  • Hora: 09.00h a 14:15h
  • Lloc: Sala d'actes - Pavelló de Suècia de Berga
  • Més informació a l'enllaç següent: https://shorturl.at/bcmNT

Aquestes jornades es van iniciar l'any 2010 amb l'objectiu de ser un punt de trobada de professionals de l'arqueologia i la ciència, entre altres, així com de totes aquelles persones interessades a conèixer i compartir l'activitat arqueològica a les comarques de la Catalunya Central.

Les jornades presenten les actuacions més destacades del patrimoni cultural de la Catalunya Central entre els anys 2018 i 2021. L'equip d'arqueòlogues format per la Cristina Belmonte, Rosa Arcos i Sandra Bernat, han estat convidades per presentar els resultats dels treballs que s'han realitzat els darrers anys al conjunt de Can Viladés. La comunicació que té el títol "La recuperació del conjunt de Sant Amanç de Viladés. De la museografia de la Vil·la romana a la recerca de l'església romànica" serà presentada a partir de les 13:00h.

- Taller de gastronomia romana. Defrutum. El dolç de la verema a la Vil·la romana de Sant Amanç.

  • Hora: 11.00h a 13:00h
  • Lloc: La Sala
  • Cal inscriure's trucant a l'Ajuntament o bé mitjançant QR.
  • Activitat per a totes les edats

La Vil·la romana de Rajadell presenta restes d'activitat vitivinícola en el moment del seu esplendor com a assentament. Aquesta activitat inmersiva permet adentrar-se en el món de l'aprofitament de la vinya.

Es tracta de recrear l'elaboració d'aquest dolç que es troba a la base de l'alimentació d'època romana, en totes les seves dimensions: condiment, aliment, medicina.

La programació d'aquesta activitat es desenvolupa dins els següents mòduls:

1. Mostra d'elements bàsics per a l'elaboració del defrvtvm.

2. Demostració de l'elaboració del defrvtvm.

3. Elaboració per part dels i les participants dels condiments per portar-se a casa i poder reconstruir la recepta.

Darrera actualització: 13.10.2022 | 12:53