Llocs d'interès

Us proposem una llista de llocs d'interès al municipi de Rajadell.

Els masos constitueixen, en algun cas, conjunts d’un gran interès arquitectònic i històric; hi ha més de 22 masies que tenen un origen medieval comprovat documentalment.

Cal considerar els elements representatius del que actualment s'anomena arqueologia industrial: testimonis de l'activitat industrial d'altres èpoques, a Rajadell bàsicament d'àmbit rural. Alguns exemples en són els forns d'obra, les teuleries, les sínies i els molins.

Les tines són un altre element present en tots els masos, i les més de 306 tines localitzades són una mostra de la importància que havia tingut el conreu de la vinya i l'elaboració del vi al municipi.

 • Capella de Santa Llúcia del Mas Forn

  Situada al Mas Forn, just al costat del camí de Rajadell a Manresa, trobem la capella de l'antic monestir de Santa Llúcia, datada dels segles XIII i XIV. Aquesta capella és l'únic testimoni patrimonial que actualment es conserva.

 • Castell de Rajadell

  Damunt d’un turó s’aixeca un edifici massís i d’alçada considerable, el castell de Rajadell.

 • Celler el Molí

  Celler jove amb vins de gran qualitat situat als peus del turó de Collbaix a Monistrolet.

 • Conjunt de Sant Amanç de Viladés

  Sant Amanç i Can Viladés són, juntament amb el castell, un dels conjunts d'interès històrics més importants de Rajadell.

 • Interior de l'Església Sant Iscle Santa Victòria Església de Sant Iscle i Santa Victòria

  Tot i conservar vestigis d'una època anterior, l'actual església de Rajadell data dels segles XIV i XVII (moment en què la reconstruïren, ja que el 1471 les tropes de Joan II la van derruir juntament amb el castell).

 • Església Santa Maria de Monistrolet Església de Santa Maria de Monistrolet de Rajadell

  Tot i ser d'origen romànic, l'església de Santa Maria de Monistrolet de Rajadell no conserva cap testimoni d'aquesta època. La construcció actual és obra de les moltes reformes fetes entre els segles XVII i XIX.

 • Molí d'oli Molí de l'Oli

  Aquest és un dels exemplars de molí d'oli de pedra que encara està en funcionament en l'actualitat, i per tant és un dels pocs molins d'oli tradicionals que continuen treballant a Catalunya. Està situat al barri dels Molins i pertany a una cooperativa: L'Agropecuària de Rajadell S.C.C.L.

 • Vil·la romana Vil·la Romana de Sant Amanç

  El conjunt arqueològic de Sant Amanç de Viladés és integrat per una vil·la d'època romana, un assentament altmedieval i unes restes d'època dels Íbers.

Darrera actualització: 21.07.2022 | 12:44
Darrera actualització: 21.07.2022 | 12:44