Anomenada Festa Major petita que se celebra el tercer cap de setmana de gener.
A la Festa Major petita o d'hivern de Sant Sebastià podem gaudir del teatre i del Ball el 3r cap de setmana de gener. L'acte estrella i el més entranyable del nostre poble és el Ball de la Coca. Celebració d'antiga tradició com a conseqüència dels vots de poble fets en temps d'epidèmia a Sant Sebastià (ja documentada el 1589). En l'actualitat els balladors presideixen l'Eucaristia on es beneeix la coca abans de sortir a ballar a la plaça de l'Església on són rebuts pels Bastoners i Morterets de Rajadell. Un cop acabat el ball se celebra la subhasta de la coca i en finalitzar l'acte es reparteix un panet beneit a tots els assistents.
Anomenada la festa major petita del poble, Sant Sebastià esdevé una celebració d’antiga tradició al municipi de Rajadell, com a conseqüència dels vots de poble fets en temps d’epidèmia, en què trobem sant Sebastià com a protector de la pesta.
Els vots de poble eren formulats pels hereus de les masies i, per complir-los, cada any, i per torns, una masia passava a recollir el blat a la resta de masies, el pastava i en feia pa per repartir-lo entre els més pobres, com a acte de caritat el dia de la festa.
Aquest culte comença a Rajadell durant la primera meitat del segle XVI, i es troba documentat que el 1589 a l’església parroquial ja hi havia un altar dedicat a sant Sebastià, una celebració el dia 20 de gener, durant la qual es repartia pa com a acte de caritat, i una confraria. La festa tingué un augment significatiu de participació en el poble l’any 1854 quan, després d’un brot de pesta, van morir més de 30 persones.
Al segle XIX es va incorporar el ball de la coca dins la celebració de Sant Sebastià, en què la masia que pastava el pa oferia la coca i assenyalava una balladora. Els administradors de la confraria triaven el ballador, la parella feia el ball (que té la seva pròpia tonada) i la coca era subhastada com a reforç econòmic de la diada.
Actualment, l’acte inclou la missa i la benedicció del pa, l’acte de caritat amb la distribució del panet i del full de Sant Sebastià, el ball de la coca i el ball de bastons, a més d’altres activitats culturals variades. La indumentària de la parella balladora del ball de la coca és la d’una parella d’hereus catalans amb vestit rural ric.