Molí de l'Oli

Aquest és un dels exemplars de molí d'oli de pedra que encara està en funcionament en l'actualitat, i per tant és un dels pocs molins d'oli tradicionals que continuen treballant a Catalunya. Està situat al barri dels Molins i pertany a una cooperativa: L'Agropecuària de Rajadell S.C.C.L.

L'origen del molí es troba en una agrupació de pagesos, que primer construïren un magatzem al barri de l'Estació i més tard, l'any 1922-23, davant la necessitat de no fer un llarg camí per portar a moldre les olives a altres llocs, el molí d'oli. Es va comprar un corró que funcionava amb tracció animal i amb el temps es va substituir per dos corrons de tracció elèctrica per poder moldre més de pressa. L'any 1956 una forta glaçada va matar les oliveres i és des de llavors que el molí compra olives fora del municipi per poder donar servei als seus clients.

Avui en dia, el procés de treball pràcticament no ha canviat, fet que suposa un gran interès. No obstant això, s'ha actualitzat la maquinària de treball, cosa que permet obtenir un oli de més qualitat.

Durant els mesos de desembre a gener i part del febrer el molí resta obert per a totes les persones que tant per portar olives com per comprar oli desitgin visitar-nos.

El tipus d'oli que es produeix és oli d'oliva verge extra i el mateix amb extracció en fred.

El molí ofereix visites guiades per grups on s'explica el funcionament dels diferents processos fins a l'obtenció de l'oli (cal concertar les visites amb antelació).

Per qualsevol altra informació sobre el molí d'oli o venda d'oli fora de temporada podeu posar-vos en contacte amb l'Oficina de Turisme de Rajadell (tel. 93 836 82 54) o l'Ajuntament (tel. 93 836 80 26).

Carrer Escoles Velles, 3 - 08256 Rajadell - Barcelona
Telèfon: 93 836 90 26
Adreça electrònica: info@molioliderajadell.org
Lloc web: molioliderajadell.org/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.07.2022 | 13:13