COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE RAJADELL DAVANT EL PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ DE DOS PARCS EÒLICS ALS TERMES D’AGUILAR DE SEGARRA, CASTELLFOLLIT DEL BOIX I RAJADELL.

Dilluns, 15 de febrer de 2021 a les 00:00

 

 

Recentment des de la Generalitat ens ha entrat al Registre de l’Ajuntament dos avantprojectes que han sol·licitat consultes prèvies sobre la viabilitat de l’emplaçament d’uns parcs eòlics que afecta al terme municipal de Rajadell. Els projectes, a part de la instal·lació de molins de vent de gran envergadura (uns 200 metres en el punt més àlgid d’una de les pales), preveuen la construcció d’una línia d'alta tensió que creuaria el Bages d'est a oest, passant per sobre de nou municipis, un dels quals el nostre. Els parcs també es preveuen instal·lar en una zona amb alts valors paisatgístics, ambientals, agraris i culturals.

Aquests avantprojectes són:

1.- Avantprojecte Parc Eòlic “CLARENA”. Terme municipal d’Aguilar de Segarra i Castellfollit del Boix. Parc eòlic de 40,5MW.

PROMOTOR DEL PROJECTE: Eòlica La Conca, S.L

ENGINYER REDACTOR PROJECTE: ECR amb DNI núm. ***2928**

2.- Avantprojecte Parc Eòlic “COLOMER”. Terme municipal de Rajadell, Aguilar de Segarra i Castellfollit del Boix. Parc eòlic de 36MW.

PROMOTOR DEL PROJECTE: Eòlica La Conca, S.L

ENGINYER REDACTOR DEL PROJECTE: ECR amb DNI núm. ***2928**

 

Davant d’aquest fet, el Govern de l’Ajuntament de Rajadell vol expressar les següents consideracions: 

  • Els dos avantprojectes es troben a disposició de qui els vulgui consultar en la Secretaria de l’Ajuntament de Rajadell, carrer Major, 3 en horari d’atenció al públic. Per demanar cita prèvia podeu trucar al 938368026 o telemàticament a través de la nostra pàgina web.

 

  • Els tècnics de l’Ajuntament han emès a la Ponència d’Energies Renovables, responsables de donar viabilitat a aquests projectes, informes desfavorables tant de la línia d’evacuació del parc eòlic de “Clarena” com per la ubicació dels aerogeneradors del parc eòlic “Colomer” que afecten al nostre municipi per motius d’incompatibilitat urbanística, cultural, d’impacte ambiental i paisatgístic. Aquest avantprojecte està en una fase molt inicial. Quedem pendents de la resolució que adopti la Ponència d’Energies Renovables.

 

  • Estem totalment a favor de les energies renovables i verdes com a alternativa sostenible pel fet que no hi ha un altre camí per encarar el futur, però reclamant a les Administracions responsables un disseny coherent que transmeti respecte i sensibilitat a les necessitats del territori i la seva gent.

 

Aquestes consideracions seran traslladades al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya perquè es tinguin en compte en l’avaluació prèvia.

Darrera actualització: 15.02.2021 | 13:33