INVERSIÓ EN MATÈRIA D’EDUCACIÓ DELS MUNICIPIS DE LA XARXA INTERMUNICIPAL D’EDUCACIÓ DE FONOLLOSA, AGUILAR DE SEGARRA I RAJADELL

Dimarts, 19 de març de 2024

La Xarxa intermunicipal d’educació que formen aquests tres municipis veïns es va crear veient la realitat educativa del nostre territori. L’escola de referència de tots ells és l’Escola de Fonollosa i la Llar d’infants Rexics. Aquests tres municipis son els que aporten el gruix més important d’alumnat al dos centres esmentats anteriorment, tot i que també hi ha algun/a alumne/a de municipis veïns com Sant Mateu de Bages, Calaf, Sant Pere Sallavinera o Manresa.

Tot municipi amb centres educatius públics i/o municipals està obligat a assumir-ne un seguit de costos derivats. D’aquesta manera, el municipi de Fonollosa estaria obligat a assumir la totalitat d’aquests costos, ja que els dos centres estan dins el seu límit territorial. Veient la realitat del nostre territori, vam veure que el nombre d’infants que no son de Fonollosa era molt més elevat que el d’una escola convencional i és per això que els tres ajuntaments (Aguilar de Segarra, Rajadell i Fonollosa) assumeixen la part de costos proporcional al nombre d’infants del seu municipi que han estat inscrits al centre en qüestió aquell curs.

Els tres ajuntaments volem plasmar amb aquest escrit la nostra aposta ferma per a l’educació del nostre territori i que tots plegats siguem conscients del que suposa per cada un la inversió en aquest sentit. 

Estem orgullosos dels centres educatius de referència que tenim i plegats seguim treballant per millorar-los dia a dia.

Darrera actualització: 20.03.2024 | 14:46