Xerrada pràctica- Tancament contenidors d'orgànica i resta

Dimarts, 16 d’octubre de 2018 de 19:00 a 20:30

Com sabeu, des del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, juntament amb tres municipis de la comarca –Balsareny, Sant Fruitós de Bages i Rajadell– iniciem un nou projecte amb l'objectiu de millorar els resultats de recollida selectiva actuals.
Amb el sistema actual, de contenidors a la via pública oberts sense control d'accés, no aconseguim incrementar els percentatges i fa anys que estem estancats per sota el 40 %. Per contra, les directives europees ens obliguen a assolir resultats del 60 % l'any 2020.

Els municipis catalans que superen el 60 % de recollida selectiva tenen implantat, majoritàriament, el porta a porta, un sistema que implica haver-se de cenyir a uns horaris i freqüències determinats i obliga a emmagatzemar els residus a la llar. 
Amb la voluntat d'evitar aquestes molèsties als veïns i veïnes, però tenint en compte la necessitat d'identificar-nos a l'hora de llençar els residus per poder diferenciar entre els qui reciclen i el qui no ho fan, implantarem un sistema de tancament electrònic dels contenidors d'orgànica i resta. Així, cada llar disposarà de dues targetes que permetran obrir els contenidors i dipositar-hi el residu que correspon.


L'objectiu d'aquesta mesura és fer el salt pel que fa als resultats, situar-nos al capdavant dels municipis catalans en matèria de reciclatge i estendre el model a la resta de la comarca. Per això es limitaran els dies que es podrà obrir el contenidor de resta, per tal de fomentar l'ús dels altres contenidors, especialment de l'orgànica.
Aquest sistema ja funciona des de fa anys a municipis del País Basc i a molts municipis i ciutats europeus, amb resultats que superen amb escreix els del model actual. 

Per tal d'informar-vos del funcionament del nou model us convidem a una xerrada pràctica on us informarem de tots els detalls.


Us volem agrair per endavant la vostra col·laboració i animar-vos a ser partícips d’aquest nou sistema pioner a Catalunya.

Darrera actualització: 11.10.2018 | 10:52